Гімнастика пробудження після денного сну в середній групі скачать

Гімнастика пробудження після денного сну в середній групі

Гімнастика пробудження після денного сну в середній групі.
Молодша група. “Котики” Спить наш котик чи дрімає, В.п.: лежачи на спині, руки вздовж тулуба, очі відкриті. 2 – відкрити. (4 рази).

1 – повести очима вправо, вліво, 2 – підняти голову, 3 – опустити голову. 4 – повести очима вправо, вліво. (4 рази). Мишку з’їв сіренький котик. І погладжує животик. В.п.: лежачи на спині, руки вздовж тулуба, очі відкриті. 1 – колові рухи руками по животі. (4 рази).

Любить котик потягатись, На сонечку вигріватись. 1 – потягнутися всім тулубом. 2-3 – повернутися на правий (лівий) бік. Лапки в котика м’якенькі, Наш коточок веселенький. В.п.: повернутися на живіт, руки вздовж тулуба. 1-4 – довільні рухи руками і ногами.

5-8 – теж саме в положенні лежачи на спині. (4 рази). “М’ячик” М’ячик – кругленький бочок. Покотився на лужок, В усі боки нахилявся, Своїх друзів видивлявся.

Ось який, ось який, М’яч веселий, чарівний! В.п.: лежачи на спині. 1 – підняти руки вгору, потягнутися. В.п.: лежачи на спині. 1-2 – повернутися на живіт. В.п.: сидячи, руки в боки. 1-2- нахилитись уперед.

В.п.: лежачи на спині, довільні змахи руками та ногами. “Рибки” Рибка плаває у річці, До землі пірнає – Щоб погратись, посміятись, У водичці поплескатись. В.п.: лежачи на спині. 1-2 – підняти руки через сторони вгору.

3-4 – опустити руки. (4 рази). В.п.: лежачи на животі. 1-2 – прогнутися, руки вперед. 3-4 – повернутися у в.п. (4 рази). В.п.: сидячи, руки за головою.

1-4 – нахили тулуба в сторони. (4 рази). В.п.: лежачи, руками обхопити ноги. 1-4 – згинання ніг у колінах до грудей. “Зайчик” У нашого зайчати. Довгі вушка, довгі лапки.

Під кущем ховається. Зайчик скаче і стрибає, З дітками він пограє. 1-2 – підняти обидві ноги вгору. 1 – показати, які в зайчика вушка. 2 – підняти руки вгору.

В.п.: лежачи на спині, очі затулені руками. 1 – сісти, руки за голову. 2 – нахилитися вперед. В.п.: сидячи, руки на колінах. 1 – повернутися вправо, руку «козирком» до очей. 3-4 – в іншу сторону. В.п.: лежачи на спині, довільні рухи руками і ногами.

“Білочки” У гніздечку білченята. Враз відкрили оченята. По дубочку стриб та стриб. Хочемо догнати їх. В.п.: лежачи, очі закриті. 1 – відкрити очі.

2-3 – поводити очима в сторони. В.п.: сісти, руки на поясі. 1-2 – поворот тулуба в сторони. 3-4 – руки в сторони. В.п.: лежачи на животі. 1-2 – вигнути спинку.

В.п.: лежачи на спині, ноги зігнуті. Згинання та вирівнювання ніг.


Рекомендуем также: